Kvalifisering

Kvalifisering betyr det som ligger i ordet. Man kvalifiserer seg til elimineringen. Dersom man ikke er kvalifisert får man heller ikke delta i elimineringen.
For å kvalifisere seg må man kjøre minimum ett godkjent drag. Dette vil si at man stiller korrekt til start og kommer seg over mål. Dersom det er 18 deltagere i en klasse og det kjøres en 16 bilers stige må man i tillegg være blandt de 16 beste for å kvalifisere seg.
Normalt er det tillatt å tjuvstarte i kvalifiseringen. Man blir ikke utelukket og tiden er gjeldende.
I klasser som kvalifiserer på reaksjonstid blir tyvstart godkjent som kvaltid, men man kommer nederst på listen.
For at kvalifiserings draget skal gjelde kan man alikevel ikke tjuvstarte før starteren har trykket på startknappen. Slik tjuvstart får man dersom man starter for tidlig, bryter guard beam eller har dypstaget i en klasse det ikke er tillatt. Man vil da ikke få opp noen tider på tidkortet siden anlegget regner med at det ikke er noen deltager i den banen.
Det er allikevel verd å merke seg at endel av grunnene for utelukkelse også gjelder under kvalifiseringen.
I Dial-in eller Index klasser starter man uten handicap under kvalifiseringen. Dial-In tiden skal først settes til elimineringen, og kan endres til andre runde. Dette vil si at dersom en deltager ser i første elimineringsrunden at Dial-In tiden er feil kan han endre denne til runde 2, men ikke til senere runder.