Amerikanske biler og filmer

Innledning

Det er få som er så opptatt av bil som folk vi kjenner og folk vi jobber sammen med i den vestlige verden. Er man interessert i bil er det et tema som man prater om på jobb, og som man bruker tid til å tenke på ellers. Bil er gøy og bil er dyrt. Det finnes mye man kan gjøre med bil og det finnes mange måter man kan jobbe med, og snakke om, bil på. Først og fremst kan man dele biler inn i forskjellige kategorier. Ser du på biler rundt deg vil du raskt se at du har biler som kommer fra USA, andre biler fra Europa, og til sist en god del biler som kommer fra Asia. På denne måten er det tre kategorier biler som vi i Europa er mest eksponert for.

Det finnes også mange andre biler der ute. Russland produserer mange biler, i Midt-Østen produseres det biler og til slutt finner vil bilproduksjon i Sør-Amerika. De bilene som har fått mest oppmerksomhet igjennom historien er nok Amerikanske biler fordi de hadde veldig pene linjer i etterkrigstiden og fordi de ble frontet på forskjellige moter i forskjellige steder. Biler og fart går ofte hånd i hånd, og derfor tar vi et dypdykk inn i bilens verden og hvordan biler fremstiller på film.

Le Mans

Den beste racing filmen som er skapt er nok Le Mans. Det er ikke noe spesielt krevende å forstå med filmen, men det handler om Steve McQueen som spiller en sjåfør som skal delta i løpet Le Mans. Selve løpet varer i 24 timer og her kjører han for det tyske selskapet Porsche. Denne filmen handler om racing og gir et utrolig kult bilde av kampen mellom Porsche og Ferrari på 1970-tallet.

Rush

Rush er en annen kul film som handler om Formel 1. Selve handlingen går på et drama som ble skapt mellom to kjente sjåfører som heter Lauda og Hunt. Disse var superstjerner på den tide og gjorde veldig mye som vekte oppmerksomhet. Hva som er bra og hva som ikke er så bra avhenger litt av øyet som ser, men Ron Howard, som lagde denne filmen gjorde en veldig god jobb med å fremstille action på sin beste måte.

Cars

Cars er uten tvil en av de aller beste bilfilmene der ute. Det er en animasjonsfilm som fokuser på hvordan amerikansk bilsport er og racing miljøet i USA. Handlingen går på personer med sterke personligheter og veldig

overlegne som ikke er uvanlig i USA eller i Norge. Bilene i film nummer en konkurrerer i Piston Cup og fokuserer på hvordan man kommer seg oppover i verden.

En av bilene heter lightning McQueen tydelig inspirert av McQueen som skuespiller i Le Mans. Denne kjente bilen har faktisk ikke fått navnet sitt av McQueen skuespilleren sin, men en annen med samme etternavn som døde. I denne filmen ser vi kule biler som Fort GT40, en veldig kjent model og Chevrolet Corvette C1 som også er en veldig anerkjent og populær bil. Ford GT40 har satt mange rekorder og vant Le Mans løpet 4 ganger på ar fra 1966 til 1969. Selve bilen ble sett på som den ultimate racingbilen på 1960-tallet. Mange har med andre ord drømt om å eie denne bilen og å kjøre den når de en gang fikk råd.