Ulykker på det amerikanske kontinent

Motorsporten er full av fart og spenning. De amerikanske bilene har vært helt i toppen når det gjelder denne utrolige sporten i over 200 km/t. De liker å kalle det miles per hour, og viste du det ikke, det er enda fortere. Det går av og til så fort at det oppstår spektakulære ulykker. Spesielt på den såkalte Daytona 500 NASCAR arenaen går det vilt for seg.

Dale den tapre

Dale Earnhardt var en av de beste USAs racersjåfører i USA, men på kort tid omkom 4 bilfører i serien 2001. I den skjebnesvangre runden gikk det skikkelig ille. Hans bil ble truffet av konkurrent og bilene gikk rundt og havnet på sidelinjen. Alt dette skjedde på den aller siste runden av Daytona 500-serien. Han etterlater seg sønnen Dale Earnhardt jr. som også er bilfører.

Banemannskap påkjørt

Det er en tøff jobb å rydde bil-rester av Daytona dekket. Den mann ble i 2004 et nytt nummer i en dyster statistikk. Ulykken hente da mannen skulle rydde restene fra en kollisjon mellom flere biler. Bak jaget en fører som hadde havnet langt bak og ikke fikk med seg hva som skjedde. Rundt svingen stod mannen som hadde jobbet på banen i over 10 år.

Tilskuere alvorlig skadd

Men det går enda fortere på Daytona banen. I et felt bestående av nesten tjue biler av typen racing for NASCAR, gikk det i godt over 300 km/t da uhellet var ute. En spektakulær massekræsj førte flere biler opp i kanvasen. Tilskuerne som stod nærmest ble heldigvis skjermet for flygende biler, men bildeler og ikke minst en enorm trykkbølge skadet over 30 tilskuere den dagen.

Det går fort på Daytona 500 -et race som er ment å gå over 500 miles. Dette tilsvarer 800 kilometer. Dette gjennomføres på under 3 timer, med en snittfart på nesten 300 km/t.

Racebiler for vanlige folk

De monstrene av noen race-biler man ser når NASCAR-sirkuset er i gang, er ikke for menigmann. Det er biler som er modifisert, ombygd og forsterket i alle ledd. En bil som står seg ut på banen er 20 Chevrolet. Merket heter Trump som også er en personlighet som skiller seg ut i dag. Andre merker er Ford Mustang og Toyota Camry. Inni fins en v8-rekke med over 700 hestekrefter. Motoren yter 520 dreiemoment på full gass. Disse bilene i Xfinity serien er helt utenom det vanlige.

Så hvordan kan man nesten komme til en lik følelse av brøl og motorkraft? La oss se på noen skikkelige røffe amerikanere.

Chevrolet Camaro

Denne hardbarka amerikaneren sier alt om racerbiler gjennom historien. Bare å se inn i fronten på den får en til å føle seg liten. Denne kommer også med V8-motor, 456 hestekrefter og yter 284 omdreininger. Men skal man importere den fra statene, må man ut med 300.000 kroner før tollavgiften blir lagt på. Da kan det være lurt å se på de brukte Camaroene som allerede fins i Norge. Per dags dato fins 100 stykker av den.

Ford Mustang GT500

Ford Mustang er en bil som også fins i Norge. Den tøffe varianten i blå lakk og to hvite striper kjenner man igjen fra mange filmer og spill opp gjennom tidene. Og som alle vet er også Mustang en hest. Denne ville bilen kan ha opp mot 400 hestekrefter i et chassis som sier fart. Den er kjent for å kunne nå hastigheter opp mot 400 km/t, en vanvittig fart ikke anbefalt på norske veier.

Toyota Camry

At Toyota Camry har en sportsbil i NASCAR er for mange utrolig. Men Camry og Toyota er en bil for seg selv. I statene kaller man bilen Lexus, og kommer som hybrid. Dette er en bil som har lang rekkevidde og passer godt til norsk klima. Men for dem som liker Camry, så har også den gjort comeback!

Motorsport

I denne artikkelen skal vi se på forskjellige motorsporter og hva vi kan forvente å se i disse. Vi skal også se nærmere på hvordan vi kan få til å begynne i denne sporten. Til sist skal vi se på hva det er som kreves av ferdigheter for å kunne klare seg bra.

Typer motorsport

Det finnes veldig mange forskjellige typer sporter hvor vi kjører rundt i biler og motorsykler. Det kan diskuteres at den mest kjente typen er Formel 1, og her er bilene veldig lette og raske. Minstevekten er 702 kg, og dersom man lager seg en bil som er lettere enn dette må man gjøre den tyngre for å oppnå kravet. Måten dette fungerer på, er ved å holde mange forskjellige løp og dele ut poeng basert på hvilken plass førerne inntar. Det finnes også rally-løp hvor terrenget er mer naturlig og vanskeligere å holde seg på.

Introduksjon

Dersom man har lyst til å begynne i noe slags motorsport, må man være forberedt på at det kan koste en del penger. Det billigste man kan begynne med er kanskje å kjøre motorcross. Her kan man skaffe eller låne seg en liten motorsykkel som passer til å kjøre i det terrenget som sporten bruker. Dersom man har lyst til å virkelig lykkes med dette, så bør man begynne å lete etter noen som kan investere i både trening og bil. Dette er ganske vanskelig, og man må starte smått.

Ferdigheter

Det kreves en del fysiske krav for å kunne takle g-kraften når bilene virkelig kommer i god fart. Derfor bør man være i god form og ha veldig god kondisjon, slik at man kan ta opp så mye oksygen fra blodet sitt som overhodet mulig. Det er også viktig med en god del mentale funksjoner som oppmerksomhet og evnen til å håndtere adrenalin og holde hodet kaldt.

Formel 1 – et krevende karrierevalg

Sjåførene bak rattet i Formel 1 er som superhelter. De må ha skjerpede sanser og reagere raskt. Samtidig må de tåle store påkjenninger, og risikerer ofte livet på veien mot sluttstreken. Allikevel er de fleste av dem i utgangspunktet helt vanlige mennesker. Så hvordan kommer man seg fra olabilen til å sitte bak rattet til en utrolig Formel 1-bil? Vel, det kan du oppdage i denne artikkelen.

En kostbar lidenskap

De aller færreste har råd til å konkurrere i Formel 1. Grunnen til dette er at alt fra utstyr og kjøretøy til påmeldinger til prestisjetunge konkurranser er meget kostbart. Bilene er spesialutviklet, og ofte tilpasses de sjåføren som skal kjøre dem. Joda, det fins noen rikinger som tar seg råd til alt som trengs, men de aller fleste av disse har Formel 1 mer som en hobby enn som karriere. Penger kan nemlig ikke kjøpe talent.

Så hvordan får man sponsorer? Først og fremst må man overbevise om at man har talent. Når den delen er overstått, må man oppføre seg som en skikkelig selger og selge seg inn. Store stjerner har ofte et eget team som tar seg av denne biten, men før man kommer dit står man på egne ben. Så la oss ta en titt på hvordan man kommer i gang med sporten.

Fra karting til Grand Prix

Veien til toppen er som kjent lang, men alle må jo begynne et sted. I motsetning til andre idrettsgrener, har ikke Formel 1 noen junior-liga eller lignende. Faktisk må utøverne som regel gjennom flere mindre grener før de kommer seg opp på profesjonelt nivå. Prinsippet er det samme, nemlig å komme raskest mulig i mål. Kjøretøyene er derimot ganske forskjellige.

Karting og Formel Ford

Denne sporten går også under tilnavnet Formel K. Kartene ligner biler, men mangler alt som har med karosseri og komfort å gjøre. Selv om karten ser enkel ut, har det skjedd store utviklinger den siste tiden, og mange kommer opp i utrolig fart. Det fins flere ulike kjøretøy for de forskjellige klassene, og de kommer også i flere prisklasser. Billig er det ikke, men et godt sted å begynne for å vise hva man er god for. Også andre bilmerker, som BMW og Renault, har sine egne Formel-serier.

Klassen over karting heter Formel Ford fordi alle bilene er fra samme produsent. Bilene ser ut som skikkelige formelbiler, men er litt lettere. Mange racersjåfører begynte her. Noen kjente navn er Michael Schumacher og Mika Häkkinen.

GP3, Formel 3 og GP2

Disse grenene er mer seriøse, og kjøretøyene er også tyngre og mer potente. I disse løpene har sjåførene muligheten til selv å velge karosseri og hvordan motoren skal være satt sammen. I GP2 og GP3 er alle karosseriene fra den italienske produsenten Dallara. I disse seriene er det hovedsakelig yngre sjåfører som konkurrerer. De har et håp om å vise hva slags talent de har, og en dag komme seg helt til Formel 1. Formel 3 og Formel 1 er det alle drømmer om. Formel 1-bilene kan skreddersys helt fritt og etter sjåførens ønske.

Racing-sporten er med andre ord som et stigespill, og man må innom flere for å komme til toppen. Dersom du ønsker å begynne med racing, bør du være sikker på at dette er det du vil. En fremtid som Formel 1-mester krever tålmodighet, iver og ikke minst penger.

USAs 4 beste racersjåfører gjennom historien

Alle elsker amerikanske biler, men hva vet folk egentlig om amerikanske racere? I denne artikkelen er det mulig å bli kjent med noen av USAs mest berømte racersjåfører gjennom historien. Formel 1-sporten er et viktig verktøy for bilindustrien, og sjåførene er også med på å bidra til å utvikle en av USAs viktigste næringer.

Peter Revson – en racende riking

Selv om Peter ble født rik, valgte han en annen vei i livet enn det foreldrene først hadde forestilt seg. Familien eide kosmetikk-giganten Revlon, og arvingene ble forespeilet en haug med penger. Det var allikevel Formel 1 som skulle bli hans lidenskap. Han deltok mange løp og vant to under British & Canadian Grand Prix i 1973. Han var den fødte playboy, og datet blant annet Miss World. I tillegg til dette tok han utfordringer på strak arm, vant Can-Am og kjørte mot selveste Steve McQueen. Lykken skulle ikke vare lenge, og en skade under et testløp før Sør Afrika Grand Prix i 1974 fikk fatale følger for stjerneskuddet.

Dan Gurney

Den californiske raceren Dan Gurney er nok kanskje mest kjent for “Gurney flap”, en innretning festet til bilens bakdel for å optimalisere kjøreegenskapene. Han var også den første Formel 1-utøveren til å beskytte hodet med lukket hjelm, noe som senere ble standard innenfor sportsgrenen. Men Gurney var ikke bare opptatt av sikkerhet. En annen ting han er vident kjent for, er at han var den første personen til å sprette og sprute champagne fra podiet. I perioden 1959-1970 hentet han hjem fire Formel 1-seire. Han var også aktiv innenfor andre sjangere, og har vunnet titler i alt fra NASCAR og Indy Car til Trans-Am, Can-Am og Le Mans.

Phil Hill

Racerkjøreren fra Florida er den eneste amerikanskfødte raceren som noen gang har vunnet Formel 1-verdensmesterskapet, selv om han alltid har ansett seg selv som en “omtenksom gentleman i feil yrke”. Han endte på podiet hele 16 ganger i løpet av Formel 1-karrieren. I 1961 imponerte han da han hentet hjem seieren for den italienske sportsbilprodusenten Ferrari. Seieren kom allikevel ikke helt uten bismak. Under sesongens siste race døde kollegaen Wolfgang von Trips, som også kjørte for Ferrari. Ulykken krevde dessuten 15 tilskueres liv.

Mario Andretti

Da italienske Istria ble en del av Jugoslavia etter andre verdenskrig, bestemte Mario Andretti seg for å rømme til Amerika. Det skulle vise seg å være et lurt valg. I løpet av de påfølgende tretti årene ble han nemlig kåret til Årets racerkjører tre ganger – én gang for hvert tiår. Han overrasket tidlig med seier i Indy 500 og Daytona 500, samt hele fire seire i Sebring. Kronen på verket ble allikevel seieren i Formel 1-verdensmesterskapet i 1978, hvor han kjørte for selveste Lotus. Hans mest berømte Formel 1-rekord er nok allikevel hans 12 seire i løpet av 128 løp.

Andretti begynte karrieren sin svært ung, i en alder av bare 18 år. Han er kjent for sine mange bragder innenfor Formel 1, men sannheten er at han var en meget allsidig sjåfør. Uansett om det dreide seg om dragracing eller dirt track-racing, hadde han full kontroll over kjøretøyet. Selv om Andretti ble født i Italia, gjorde han det nye landet sitt svært stolt, og er ansett som historiens beste amerikanske racer. Dette beviste han blant annet da han vant Grand Prix både i Frankrike og i USA.

Den amerikanske dominansen i Formel 1

En dominant aktør i motorsporten

Amerikanerne er kjente for sitt forhold til motorsport og da gjerne raske fartøy. Vi kjenner alle til de amerikanske bilene, og hvordan disse gang på gang fremstilles som muskelbiler. Ser en på Formel 1 feltet i dagens verdensmesterskap, så vil det derimot være lite som vitner om at amerikanerne lager raske biler. Det eneste amerikanske innslaget er Haas F1 Team, men de bruker ikke engang en amerikansk Formel 1-bil. Altså står det ganske dårlig til med den amerikanske bestanden av raske motorer innenfor denne sporten. Det står derimot langt i fra i stil med den historien USA faktisk har hatt innenfor denne sporten. Hadde en amerikaner deltatt i dag, så hadde nok Unibet gitt deg gode odds på seier til han. Selv om amerikanerne bare har hatt to verdensmestere, Phil Hill (1961) og Mario Andretti (1978), så har deres motorer fra Ford vunnet flere mesterskap enn de fleste kan tenke seg. Totalt 13 mesterskap har det blitt på den amerikanske bilprodusenten, og de har vært en dominant aktør i denne motorsporten over årene.

Et dypdykk i Ford sin Formel 1 historie

Det skulle ta 18 år innen sporten før Ford fikk sitt første gjennomslag. I 1968 skulle Graham Hill, uten noen som helst tvil, ta tittelen overlegent med Ford sin motor under Team Lotus. Faktisk skulle dette virkelig bli gjennombruddet for Ford, og de tok også de påfølgende 7 titlene, noe som til den dag i dag er rekord i antall titler på rad for en bilprodusent innen denne sporten. Det sier alt om hvilken dominant aktør Ford var i denne sporten. Ford skulle også vinne 5 av de neste åtte titlene før deres utvikling bremset opp. Mens sporten ble mer og mer populær i Europeiske land som Tyskland, så skulle utfordrerne bli mange. Ironisk sett var det nettopp tyskeren Michael Schumacher som med sitt første verdensmesterskap i Formel 1 skulle vinne det som er blitt Ford sin siste tittel til nå. Det er ufattelige 24 år siden den gang, og en har ikke sett så altfor mye til amerikanerne innen sporten siden den gang.

Fremtiden for Amerikansk Formel 1

Kanskje kan mye av forklaringen på Ford sitt fravær innen Formel 1 stamme fra det frafallet USA fikk i interesse innen sporten. Motorsport som NASCAR og andre fartsfylte, motorbrummende sporter tok helt over i statene. Ikke siden Scott Speed deltok i 2007 har USA hatt en fører på touren, og Speed sto ikke akkurat helt opp til navnet sitt heller. Haas F1 Team har derimot store ambisjoner om å få inn en Amerikansk fører, og da kan det fort bli interessant for amerikanske bilprodusenter slik som Ford å komme inn på banen igjen. Det hele handler om interesse, og da gjelder det å ha gode førere for hånd som faktisk vinner løpene.

En spådom for årets sesong

Selv om ingen amerikanere er med enda, så byr fortsatt sporten på spenning og dramatikk. Mye drittslenging og spennende dueller har vært nøkkelordene de senere årene. Det har stått mellom Hamilton og Vettel for det meste, men med noen andre innslag her og der. Er du riktig lur, så bruker du litt tid på å analysere og sette deg mål innen tipping for neste sesong. Hvem vet, kanskje kommer det en ny herre på toppen og setter en Amerikansk standard på kvaliteten?

Amerikanske biler og filmer

Innledning

Det er få som er så opptatt av bil som folk vi kjenner og folk vi jobber sammen med i den vestlige verden. Er man interessert i bil er det et tema som man prater om på jobb, og som man bruker tid til å tenke på ellers. Bil er gøy og bil er dyrt. Det finnes mye man kan gjøre med bil og det finnes mange måter man kan jobbe med, og snakke om, bil på. Først og fremst kan man dele biler inn i forskjellige kategorier. Ser du på biler rundt deg vil du raskt se at du har biler som kommer fra USA, andre biler fra Europa, og til sist en god del biler som kommer fra Asia. På denne måten er det tre kategorier biler som vi i Europa er mest eksponert for.

Det finnes også mange andre biler der ute. Russland produserer mange biler, i Midt-Østen produseres det biler og til slutt finner vil bilproduksjon i Sør-Amerika. De bilene som har fått mest oppmerksomhet igjennom historien er nok Amerikanske biler fordi de hadde veldig pene linjer i etterkrigstiden og fordi de ble frontet på forskjellige moter i forskjellige steder. Biler og fart går ofte hånd i hånd, og derfor tar vi et dypdykk inn i bilens verden og hvordan biler fremstiller på film.

Le Mans

Den beste racing filmen som er skapt er nok Le Mans. Det er ikke noe spesielt krevende å forstå med filmen, men det handler om Steve McQueen som spiller en sjåfør som skal delta i løpet Le Mans. Selve løpet varer i 24 timer og her kjører han for det tyske selskapet Porsche. Denne filmen handler om racing og gir et utrolig kult bilde av kampen mellom Porsche og Ferrari på 1970-tallet.

Rush

Rush er en annen kul film som handler om Formel 1. Selve handlingen går på et drama som ble skapt mellom to kjente sjåfører som heter Lauda og Hunt. Disse var superstjerner på den tide og gjorde veldig mye som vekte oppmerksomhet. Hva som er bra og hva som ikke er så bra avhenger litt av øyet som ser, men Ron Howard, som lagde denne filmen gjorde en veldig god jobb med å fremstille action på sin beste måte.

Cars

Cars er uten tvil en av de aller beste bilfilmene der ute. Det er en animasjonsfilm som fokuser på hvordan amerikansk bilsport er og racing miljøet i USA. Handlingen går på personer med sterke personligheter og veldig

overlegne som ikke er uvanlig i USA eller i Norge. Bilene i film nummer en konkurrerer i Piston Cup og fokuserer på hvordan man kommer seg oppover i verden.

En av bilene heter lightning McQueen tydelig inspirert av McQueen som skuespiller i Le Mans. Denne kjente bilen har faktisk ikke fått navnet sitt av McQueen skuespilleren sin, men en annen med samme etternavn som døde. I denne filmen ser vi kule biler som Fort GT40, en veldig kjent model og Chevrolet Corvette C1 som også er en veldig anerkjent og populær bil. Ford GT40 har satt mange rekorder og vant Le Mans løpet 4 ganger på ar fra 1966 til 1969. Selve bilen ble sett på som den ultimate racingbilen på 1960-tallet. Mange har med andre ord drømt om å eie denne bilen og å kjøre den når de en gang fikk råd.