Motorsport

I denne artikkelen skal vi se på forskjellige motorsporter og hva vi kan forvente å se i disse. Vi skal også se nærmere på hvordan vi kan få til å begynne i denne sporten. Til sist skal vi se på hva det er som kreves av ferdigheter for å kunne klare seg bra.

Typer motorsport

Det finnes veldig mange forskjellige typer sporter hvor vi kjører rundt i biler og motorsykler. Det kan diskuteres at den mest kjente typen er Formel 1, og her er bilene veldig lette og raske. Minstevekten er 702 kg, og dersom man lager seg en bil som er lettere enn dette må man gjøre den tyngre for å oppnå kravet. Måten dette fungerer på, er ved å holde mange forskjellige løp og dele ut poeng basert på hvilken plass førerne inntar. Det finnes også rally-løp hvor terrenget er mer naturlig og vanskeligere å holde seg på.

Introduksjon

Dersom man har lyst til å begynne i noe slags motorsport, må man være forberedt på at det kan koste en del penger. Det billigste man kan begynne med er kanskje å kjøre motorcross. Her kan man skaffe eller låne seg en liten motorsykkel som passer til å kjøre i det terrenget som sporten bruker. Dersom man har lyst til å virkelig lykkes med dette, så bør man begynne å lete etter noen som kan investere i både trening og bil. Dette er ganske vanskelig, og man må starte smått.

Ferdigheter

Det kreves en del fysiske krav for å kunne takle g-kraften når bilene virkelig kommer i god fart. Derfor bør man være i god form og ha veldig god kondisjon, slik at man kan ta opp så mye oksygen fra blodet sitt som overhodet mulig. Det er også viktig med en god del mentale funksjoner som oppmerksomhet og evnen til å håndtere adrenalin og holde hodet kaldt.