Racebiler for vanlige folk

De monstrene av noen race-biler man ser når NASCAR-sirkuset er i gang, er ikke for menigmann. Det er biler som er modifisert, ombygd og forsterket i alle ledd. En bil som står seg ut på banen er 20 Chevrolet. Merket heter Trump som også er en personlighet som skiller seg ut i dag. Andre merker er Ford Mustang og Toyota Camry. Inni fins en v8-rekke med over 700 hestekrefter. Motoren yter 520 dreiemoment på full gass. Disse bilene i Xfinity serien er helt utenom det vanlige.

Så hvordan kan man nesten komme til en lik følelse av brøl og motorkraft? La oss se på noen skikkelige røffe amerikanere.

Chevrolet Camaro

Denne hardbarka amerikaneren sier alt om racerbiler gjennom historien. Bare å se inn i fronten på den får en til å føle seg liten. Denne kommer også med V8-motor, 456 hestekrefter og yter 284 omdreininger. Men skal man importere den fra statene, må man ut med 300.000 kroner før tollavgiften blir lagt på. Da kan det være lurt å se på de brukte Camaroene som allerede fins i Norge. Per dags dato fins 100 stykker av den.

Ford Mustang GT500

Ford Mustang er en bil som også fins i Norge. Den tøffe varianten i blå lakk og to hvite striper kjenner man igjen fra mange filmer og spill opp gjennom tidene. Og som alle vet er også Mustang en hest. Denne ville bilen kan ha opp mot 400 hestekrefter i et chassis som sier fart. Den er kjent for å kunne nå hastigheter opp mot 400 km/t, en vanvittig fart ikke anbefalt på norske veier.

Toyota Camry

At Toyota Camry har en sportsbil i NASCAR er for mange utrolig. Men Camry og Toyota er en bil for seg selv. I statene kaller man bilen Lexus, og kommer som hybrid. Dette er en bil som har lang rekkevidde og passer godt til norsk klima. Men for dem som liker Camry, så har også den gjort comeback!