Ulykker på det amerikanske kontinent

Motorsporten er full av fart og spenning. De amerikanske bilene har vært helt i toppen når det gjelder denne utrolige sporten i over 200 km/t. De liker å kalle det miles per hour, og viste du det ikke, det er enda fortere. Det går av og til så fort at det oppstår spektakulære ulykker. Spesielt på den såkalte Daytona 500 NASCAR arenaen går det vilt for seg.

Dale den tapre

Dale Earnhardt var en av de beste USAs racersjåfører i USA, men på kort tid omkom 4 bilfører i serien 2001. I den skjebnesvangre runden gikk det skikkelig ille. Hans bil ble truffet av konkurrent og bilene gikk rundt og havnet på sidelinjen. Alt dette skjedde på den aller siste runden av Daytona 500-serien. Han etterlater seg sønnen Dale Earnhardt jr. som også er bilfører.

Banemannskap påkjørt

Det er en tøff jobb å rydde bil-rester av Daytona dekket. Den mann ble i 2004 et nytt nummer i en dyster statistikk. Ulykken hente da mannen skulle rydde restene fra en kollisjon mellom flere biler. Bak jaget en fører som hadde havnet langt bak og ikke fikk med seg hva som skjedde. Rundt svingen stod mannen som hadde jobbet på banen i over 10 år.

Tilskuere alvorlig skadd

Men det går enda fortere på Daytona banen. I et felt bestående av nesten tjue biler av typen racing for NASCAR, gikk det i godt over 300 km/t da uhellet var ute. En spektakulær massekræsj førte flere biler opp i kanvasen. Tilskuerne som stod nærmest ble heldigvis skjermet for flygende biler, men bildeler og ikke minst en enorm trykkbølge skadet over 30 tilskuere den dagen.

Det går fort på Daytona 500 -et race som er ment å gå over 500 miles. Dette tilsvarer 800 kilometer. Dette gjennomføres på under 3 timer, med en snittfart på nesten 300 km/t.